Kürtőskalács

2013.01.13. 07:02 Kisburger

Kürtőskalács

P2260364k.jpg

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
10 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
2 tojás
1 kávéskanál só
1 citrom

Ízesítés ízlés szerint:
fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.

Elkészítés:
Tejben felfutattjuk az élesztőt és a liszthez keverjük.
A vajat, a cukrot, a citrom reszelt héját és a tojásokat jól összekeverjük,
hozzáadjuk a liszthez, ezután simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk,
meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. Mivel nincs kalácssütő fám ezért egy sörös dobozt használok a sütéshez.

P2260362k.jpg

A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd a csíkot feltekerjük a dobozra. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Felső sütésen vagy grillen esetleg faszén fölött lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.

P2260363k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsbox.blog.hu/api/trackback/id/tr875014932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vtomi1 2013.01.13. 20:56:12

Kürtőskalács, hosszú ű-vel.

polly graph 2013.02.04. 17:47:33

A lányommal megcsináltuk, irtózatosan finom lett. Köszi az ötletet!
süti beállítások módosítása